Nieuw in het team: Martijn Veneman

Vanaf 3 september heeft YourAbility-directeur Bart Faken er een partner in crime bij: Martijn Veneman gaat ons team versterken als Managing Consultant.

Vertel: ‘Managing Consultant’, wat houdt dat in de dagelijkse praktijk in?
“YourAbility werft en detacheert de beste salestalenten. Dit doen we volgens het inside-out principe. Ik draag daaraan bij door drie taken. Taak een is zorgen dat kandidaten aan boord komen. Klanten verwachten van ons de beste next-gen salesmensen; starters die bereid zijn om onderaan de ladder te beginnen om hun carrière samen met ons op te bouwen. Taak twee is nieuwe opdrachtgevers binnenhalen, zodat we blijven groeien. Taak drie is de operatie en fieldmanagement. Zorgen dat de kandidaten die door ons gedetacheerd worden, goed op hun plek zitten bij tevreden klanten.”

Wanneer gaan de salestalenten jou tegenkomen?
“Meteen vanaf dat ze van school komen én gedurende het hele traject. Ik ga met ze in gesprek: ‘hoe kunnen we het beste uit jouw carrière halen?’ ‘Wat ga jij hieraan doen en hoe kan YourAbility hierbij helpen?’ Waarde geven is waarde nemen, zo noemen we dat. Vanuit deze visie handelen wij.”

Jij bent niet helemaal nieuw binnen YourAbility hè?
“Nee, ik ben ook gedetacheerd geweest vanuit YourAbility, bij de organisatie Optimo. Een payroll- en consultancy bedrijf. Ik kreeg de kans om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. Toen koos ik voor Optimo, omdat de sfeer daar zo goed voelde. Het is een mooi kantoor met leuke, jonge mensen. Ik heb daar bijna een jaar het traject gevolgd. Ik startte op de binnendienst, dus veel bellen en een eigen netwerk opbouwen. Daarna bezocht ik klanten in de buitendienst.”

En nu aan de bak bij YourAbility.
“Ik had veel van doen met YourAbility en heb in die tijd ook meegedacht in de strategie. Zo was het voor mij een logische stap om aan de slag te gaan voor dit concept. Het is echt een toffe club. Ik denk dat ik alleen plezier kan maken als ik dat met andere leuke mensen kan doen. Plezier is winst: winst voor mijn carrière en het bedrijf zelf.”

Je had een post-hbo-diploma op zak en hebt ervaring opgedaan bij Optimo. Je kreeg vast ook andere aanbiedingen?
“Klopt. Ik word regelmatig benaderd, want ik woon in Amsterdam en daar is de schaarste erg groot. Maar het is hier zo leuk en er hangt zo’n goede sfeer binnen het YourAbility team, dat ik het niet waard vind om ergens anders te werken voor wat meer centen.”

Jij hebt een ondernemersachtergrond, toch?
“Klopt, ik heb twee ondernemingen gehad. Die heb ik tijdens mijn studie opgezet. Ik onderneem ook graag binnen mijn eigen functie. Dat is één van de redenen dat Bart me erbij wilde hebben.”

Dus je hebt een kritische blik op start-ups. Waarom geloof je in het concept van YourAbility?
“Het verschil tussen YourAbility en andere partijen, is dat er een geaccrediteerde post-hbo-opleiding aan verbonden zit. De basis van je carrière is sterker als je onderaan de ladder begint en veel leert door stappen te maken, dan dat je meteen begint met een dikke leaseauto onder je kont. Niet alleen door de opleiding, maar ook doordat je coaching gesprekken krijgt en binnen een team zit met andere jonge, ondernemende gedetacheerden. Je doet veel leuke dingen met elkaar en kunt tegelijkertijd van elkaar leren.”

Je hebt in een korte tijd grote stappen gezet. Een voorbeeld voor de salestalenten van YourAbility?
“Nee. Ik wil mezelf geen voorbeeld noemen, want mijn carrière is niet zoals iedereen het voor ogen heeft. Maar ik wil wel graag laten zien dat het kan. Dat als je het traject aangaat, je welwillend bent en hard werkt, je dit kan bereiken.”

Ook aan de slag bij YourAbility? Bekijk eens onze vacatures.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *