Samen met jouw salesteam op topniveau presteren?

Your Ability draait niet enkel om werving & selectie. We zijn namelijk ook een opleidingsinstituut. We hebben een enorme passie voor het ontwikkelen van talent. Onze werving & selectie gaat vanwege die passie ook altijd gepaard met ons leertraject. Speciaal voor commerciële bedrijven bieden we ook losse opleidingsprogramma’s aan. We hebben twee programma’s:

 • Post HBO Sales & Accountmanagement Program
 • Advanced Selling Program

Post HBO Sales & Accountmanagement

Kennis wordt de volgende dag in de praktijk toegepast

Een creatieve blik op het gehele salesproces

Direct meer waarde toevoegen voor klanten en prospects

Mooi, dan is het zo ver! Je hebt sales talenten binnengehaald die aan het begin van hun carrière staan, of net een aantal jaren bezig zijn. Nu wil je, en zijzelf ook, dat zij hun potentie zo snel mogelijk omzetten in een heuse bijdrage aan het behalen van de doelstellingen. Dit kost tijd. Soms heb je die tijd om te begeleiden/coachen, maar vaker ook niet.

Deelname aan de geaccrediteerde Post HBO Sales & Accountmanagement opleiding zorgt voor die praktische begeleiding die de individuele deelnemer ook nog eens afsluit met een diploma. Samen met de ervaren docenten brengen de deelnemers hun vaardigheden naar een hoger niveau en gaan zij aan de slag met nieuwe technieken en tools om het gehele sales proces succesvoller te managen.

Deze opleiding gaat in op de sterke ontwikkeling die sales in de laatste jaren doorgemaakt heeft. Door nieuwe invalshoeken vanuit andere vakgebieden wordt op creatieve wijze gekeken naar het sales proces. En toch draait het om de praktijk van de individuele deelnemer. Eigen casuïstiek is leidend, maar wij dagen de deelnemer uit om in te spelen op veranderende behoeften van de klant en op de authenticiteit van de deelnemer zelf. De deelnemer gaat zichzelf een enorme boost in zijn of haar ontwikkeling geven.

De voordelen:

 • Praktijkgerichte casuïstiek
 • Leren van leeftijdsgenoten met min of meer hetzelfde ervaringsniveau
 • Les van ervaren docenten
 • Informele setting zorgt voor de openheid tijdens de bijeenkomsten

 

Voor wie is dit geschikt?​

Deze opleiding is geschikt als jouw team:

 • Bestaat uit sales professionals in de eerste 3 jaar van hun carrière
 • Hun vaardigheden verder wil professionaliseren
 • Nieuwe inzichten wilt opdoen en technieken wilt leren
 • Meer grip wilt krijgen op het salesproces
 • Kennis wil opdoen en die de volgende dag direct in de praktijk wil brengen

Wat houdt het in?

Met deze opleiding werk je aan je beroepsvaardigheden op Post HBO-niveau. De opleiding is geaccrediteerd, wat betekent dat deelnemers na afsluiting een officieel diploma ontvangen. Tijdens de opleiding werk je onder andere aan:

 • Sales skills, zoals vraagtechnieken, argumentatietechnieken maar ook storytelling, social selling, netwerken en communicatiestijlen
 • Sales kennis, zoals waardepropositie, psychologie, neuro sales en sales procesmanagement
 • Persoonlijke ontwikkeling, zoals zelfmanagement, persoonlijk leiderschap en Life Orientations 
 •  

Wat levert het op?

Na de opleiding kun je:

 • Een salesgesprek ‘sturen’ in plaats van ‘voeren’
 • Je eigen salesproces effectiever én efficiënter inrichten
 • Jezelf écht onderscheiden in gesprekken met (potentiële klanten)
 • Met dezelfde energie meer en betere deals sluiten

 

Locatie

De opleiding vindt hybride plaats. Dit betekent deels live in Amersfoort, en deels online via Zoom. De verhouding hierbij is 50-50.

Investering

De investering voor de opleiding bedraagt €5.395 p.p.*

*Een incompany training behoort ook tot de mogelijkheden. Hierover zijn passende prijsafspraken te maken.

Startmoment

De eerstvolgende startmomenten voor de Sales & Accountmanagementopleiding zijn op 16 november 2021 en 22 februari 2022.

Altijd fijn samenwerken met Your Ability! Bij XpertHR zijn we altijd op zoek naar talent. Your Ability helpt ons niet alleen bij het vinden van top kandidaten maar ze coachen en ontwikkelen ze ook op een geweldige manier. De kennis en ervaring die wordt opgedaan door de post hbo-opleiding is direct toepasbaar in de praktijk. Het doel van Your Ability en XpertHR is dezelfde: mensen beter maken en helpen om succesvol te zijn in de sales. Daarom is de samenwerking ook zo goed.
Vincent Voorveld
Head of Sales bij XpertHR

Advanced Selling Program

Naast de opleiding Sales & Accountmanagement bieden we ook het Advanced Selling Program aan. Dit programma bestaat uit korte, krachtige masterclasses die je los kunt boeken, maar ook allemaal mag volgen. Het Advanced Selling Program biedt de mogelijkheid om je als sales professional heel gericht te ontwikkelen. Klanten willen steeds vaker alleen nog contact met sales professionals als dit contact relevant én waardevol voor hen is. Door het volgen van één of meerdere masterclasses dagen wij jou uit om nieuwe manieren te vinden om waarde te creëren. Voor jouw klanten en daarmee ook voor jouw organisatie.

Het Advanced Selling Program bestaat uit diverse masterclasses:

De wetenschap rondom menselijk gedrag biedt veel inzichten over het onbewuste deel van ons gedrag, menselijke drijfveren en hoe mensen omgaan met veranderingen.

In deze masterclass neemt gedragsexpert Sanne Reijnen je mee in state-of-the-art gedragswetenschap. Je leert aan de hand van succesvolle én minder succesvolle praktijkvoorbeelden hoe gedrag tot stand komt en hoe je dat kunt veranderen.

Na het volgen van deze masterclass weet je wat gedragsverandering precies inhoudt en hoe je dit kunt toepassen in je contact met klanten.

Creativiteit is essentieel in sales. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat sales professionals die hoog scoren op creativiteit beter presteren dan hun minder creatieve collega’s. Design thinking gaat over het oplossen van vraagstukken op een creatieve manier. Door je brein op een andere manier aan het werk te zetten, kun je met oplossingen komen waar je klant zelf nog niet aan had gedacht. Zo voeg je door je creativiteit echt waarde toe! In deze masterclass zet docent Stefan Renkema jouw creatieve brein aan het werk. De technieken die je in deze masterclass leert helpen je om jezelf bij je klanten te positioneren als een ‘trusted advisor’ die anders durft te denken.

Verkopen in een online omgeving vraagt om andere manieren van communiceren met klanten. In een online omgeving heb je te maken met de ‘online barrière’ die je zult moeten doorbreken. Docente Frouke Kramer laat je zien hoe je die barrière kunt doorbreken. En hoe je op die manier je je geloofwaardigheid kunt vergroten, verbinding kunt creëren en vertrouwen op kunt bouwen tijdens virtuele verkoopbijeenkomsten. Hierbij maakt ze gebruik van haar jarenlange ervaring op het gebied van presentatietechnieken. Na het volgen van deze masterclass kun je met overtuiging én impact de regie nemen tijdens meetings, klantgesprekken, presentaties en netwerk events. Zowel online als offline en voor elk soort publiek.

Growth hacking is een methode waarin je door veel testen en experimenteren snel leert wat wel en wat niet werkt. In een wereld waarin veranderingen elkaar snel opvolgen biedt deze methode je praktische handvatten om snel én succesvol mee te kunnen bewegen met deze veranderingen. Tijdens deze masterclass neemt docent Stefan Renkema je mee door de verschillende onderdelen van de growth hacking methode en vertaalt deze naar concrete toepassingen voor sales professionals.

Concreet ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Het growth hacking proces: in vier stappen naar betere resultaten
 • Growth hacking acquisitie: meer en kansrijkere leads genereren en binnenhalen
 • Growth hacking retentie: meer halen uit cross-, up- en deepselling met gebruik van van succesvolle B2B growth hacks

Tijdens dit college leer je van de zeer ervaren Toni van Dam hoe je als sales professional Social Selling gestructureerd kunt aanpakken en eenvoudig kunt integreren in je huidige salesactiviteiten.

Concreet ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Personal branding: Hoe presenteer je je jezelf als onderscheidend “merk”?
 • Platformen: Welke online platforms en tools zet je wanneer in?
 • LinkedIn: Social Selling voorbeelden uit de praktijk op het grootste zakelijke platform.
 • Van on- naar offline: Hoe converteer je online contact naar offline sales afspraken?
 • Proces: Hoe maak je Social Selling succesvol en structureel onderdeel van je salesaanpak?
 • Meten is weten: Hoe meet je jouw Social Selling succes?

Commercieel schrijven is een vak apart. En bovendien een vak dat steeds belangrijker wordt voor sales professionals. Op social media, in e-mails en met name in offertes kan een goed geschreven tekst het verschil maken. Omdat veel sales professionals weinig aandacht besteden aan dit onderwerp, biedt het bovendien veel kansen om jezelf positief te onderscheiden.

In deze masterclass ga je onder leiding van Saskia Kerkhof aan de slag met commercieel en creatief schrijven. Je leert hoe je creatieve en overtuigende teksten kunt opstellen en hoe je deze kunt gebruiken in o.a. offertes, zodat de klant ervaart dat je precies begrijpt waar hij behoefte aan heeft.

Ben jij Klaar om één van de programma's te gaan volgen?