Van junior naar ervaren accountmanager in 12 maanden. Kan dat?

“Jij bent zo jong. De wereld ligt aan je voeten!” Iedere starter zal deze zin herkennen. Omdat je jong bent, kun je alle kanten op en dat maakt jou een geluksvogel volgens ieder ander. Maar als je zelf op dat punt staat, wil je vooral zo snel mogelijk naar je einddoel. Zoals accountmanager worden en langs klanten gaan. Hoe bereik je zo snel mogelijk deze droom? En is dit wel mogelijk in een korte periode?

Starten doe je vaak onderaan de ladder. Dat is nodig om ervaring op te doen en te laten zien wat je in je mars hebt. Daarnaast geldt in de sales: voordat je een dienst kunt verkopen, moet je de ins en outs van het vak en de branche kennen. Door vlieguren te maken leer je het snelst.

De start als accountmanager

Dit kán een langdurend proces zijn. Dat hangt grotendeels af van de organisatie waar je begint én jouw basiskennis. Wanneer je net van school komt, heb je een rugzak vol kennis en ervaring door één of twee stages. Anno 2018 wil iedereen het beste salestalent in huis halen dus je zult weinig moeite hebben om een werkgever te vinden. Maar werkgevers verschillen, en de kansen die je per werkgever krijgt ook.

‘Ga maar potentiële klanten benaderen’. Dat zal een werkgever je vaak opdragen. En terecht: daar leer je veel van en dat geeft jou de gelegenheid om de klanten te leren kennen. Voor een werkgever is het ook fijn, en voor jouw buitendienstcollega’s helemaal. Zij zijn voorzien van een continu gevulde agenda en hoeven zelf de telefoon niet te pakken. Dat zie jij ook wel zitten! Sterker nog, daarvoor wilde jij ooit de sales in. Maar wanneer jij doorgroeit naar de buitendienst, moet er weer een junior op jouw stoel gaan zitten.

Terwijl jij op diezelfde stoel blijft zitten bellen, verdwijnt de kennis en kunde die je tijdens jouw opleiding hebt opgedaan over de andere facetten van het salesvak uit jouw rugzak. Maar wanneer je zonder enige voorbereiding in de auto wordt gezet, op weg naar potentiële klanten, mis je net weer die begeleiding van een senior accountmanager die jou de kneepjes van het vak bijbrengt

Hoe klim je sneller die ladder op, zonder er halverwege af te vallen?

Even de feiten op een rij:

  • Je bent bereid onderaan de ladder te beginnen;
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd;
  • Je hebt ambities om in jouw eigen auto richting de klant te gaan;
  • Je wilt blijven leren van de beste;
  • Je bent jouw studentenkamer of zolderkamer bij je ouders zat en wilt een eigen huis;
  • Je drinkt graag een biertje met vrienden, dus een fatsoenlijk gevulde bankrekening zou prettig zijn…

Jouw opties

Een doorsnee traineeship valt dan dus af. Dan kun je een eigen huis op je buik schrijven. Terug de schoolbanken in is helemaal niet aan de orde. Een baan waar je jarenlang de junior blijft zie je ook niet zitten. Dan biedt de post-hbo sales & accountmanagementopleiding via de Business School van YourAbility uitkomst. Terwijl jij vlieguren maakt bij jouw opdrachtgever die bij jou past én waar je kunt groeien, wordt jouw waarde dag in dag uit vergroot doordat je werkt via YourAbility.

Werken bij YourAbility

Want werken bij YourAbility betekent deelname aan de Business School, en dus aan de opleiding. Je krijgt persoonlijke coaching, kunt rekenen op jouw medestudenten tijdens intervisie uren, en woont iedere dinsdagavond de opleidingsavond bij. Na twaalf maanden ben jij niet meer die junior die net van school komt. Je wisselt jouw rugzak in voor een schatkist. Eentje die vol zit met ervaring vanaf de werkvloer, kennis uit trainingen en persoonlijke ontwikkeling. Klaar voor een volgende stap in jouw carrière: een medior is geboren.

Binnenkort: een blog over hoe jij achter jouw innerlijke drijfveren komt. Wordt vervolgd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *